Tue. Jan 31st, 2023

Jurnalistul Ionuț Cristache a acționat în instanță TVR pentru ora de difuzare a emisiunii România9

Jurnalistul Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii România9, a acționat Comitetul Director al TVR în instanță, după ce orele de difuzare ale emisiunii sale au fost schimbate din motive editoriale, transmite evz.ro

Ionuț Cristache a acționat în instanță TVR, pentru a-și muta emisiunea România9, pe care o moderează, de la ora 17.00 înapoi la ora 21.00. Surse informează că jurnalistul a înaintat o acțiune la Judecătoria Sectorului 1, spre a anula decizia Comitetului Director al TVR. Informațiile au fost confirmate de către către Ramona Săseanu, șefa TVR.

Nu este prima dată când emisiunea România9 a jurnalistul Ionuț Cristache suferă modificări, ca urmare a hotărârilor Comitetului Director al TVR.

Cristache a acționat în instanță TVR

Ionuț Cristache a anunțat pe Facebook că orele de difuzare ale emisiunii pe care moderează au fost modificate. Comitetul director al TVR a decis ca emisiunea să fie prezentată de la ora 17.00 în loc de ora 21.00, toate acestea „din motive editoriale”.

Jurnalistul încearcă să-și mute emisiunea, conform structurii grilei inițiale, motiv pentru care a acționat Comitetul Director al TVR în instanță. El a postat pe Facebook o captură de ecran care surprinde audiența emisiunii pe care o prezenta de la ora 21.00, sugerând că programul TV pe care îl moderează nu se va mai bucura de aceleași statistici. „Așa arată datele ultimei ediții România9, de la 21.00! De azi, vă așteptăm de la (ora – n.r.) 17”, a scris Ionuț Cristache pe Facebook, luni, 21 iunie.

“Așa a vrut doamna Săseanu”

Potrivit ultimelor informații, cazul de față se va judeca marți, 22 iunie. Surse spun că Doina Gradea, fostul șef al TVR, a dat declarație în dosarul lui Ionuț Cristache în calitate de martor. Ramona Săseanu, șefa TVR, a confirmat acțiunea jurnalistului împotriva Comitetului Director al instituției.

Dacă realizatorul România9 va avea câștig de cauză, orele de difuzare ale emisiunii România9 se vor modifica, din nou, și vor reveni la structura inițială.

Ionuț Cristache a declarat că a fost sunat de directorul interimar care i-a spus că emisiunea va fi difuzată, din 21 iunie, la o altă oră. El a mai spus că i s-a transmis să stea de vorbă cu Ramona Săseanu, șefa TVR, dacă are de făcut vreo obiecție.

”Singura explicație oferită de directorul interimar al TVR 1 a fost că “așa a vrut doamna” (n.r. Ramona Săseanu). Am întrebat dacă au făcut vreun studiu, dacă au să-mi reproșeze ceva, mi-a transmis că nu, așa a vrut doamna, asa s-a întâmplat!”, a explicat Cristache, potrivit capital.ro.

În acest sens, șefa TVR, Ramona Săseanu, a declarat că „nu comentează această situație întrucât există litigii în instanță. Așteptăm decizia judecătorilor”, a spus șefa TVR.

Emisiunea lui Cristache a fost suspendată de mai multe ori

În ultimele săptămâni, emisiunea lui Ionuț Cristache a fost suspendată de mai multe ori. Ultima dată s-a întâmplat pe 16 iunie, când jurnalistul a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că acțiunea a fost luată tot din motive editoriale.

„Emisiunea Romania9, din aceasta seara, este suspendata din motive editoriale! Ne revedem mâine seara, de la 21.00, dacă nu intervin alte modificări!”, a scris Cristache pe Facebook, la acea vreme.

Preluare evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: