Sun. Jan 29th, 2023

Sursa foto: Inpolitics.ro

Manciu demisionează.. își face timp pentru licență?

Consilierul de stat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică, a anunţat că va părăsi funcţia de la începutul lunii mai.

„M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate”, a precizat Manciu într-o postare pe Facebook.

Personaj cheie în perioada pandemiei, Manciu ar fi fost înlocuit de premierul Florin Cîţu din fruntea comunicării guvernamentale cu Mioara Costin, fostă jurnalistă a Realitatea Plus, numită recent consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Fosta sa colegă de la Realitatea Plus va prelua de azi coordonarea Grupului de Comunicare Strategică.

Personaj cheie în perioada pandemiei, Manciu este considerat drept unul dintre apropiații liderului PNL, Ludovic Orban, fiind adus în Executiv pe vremea când președintele Camerei Deputaților era premier.

În toamna anului 2020, Manciu s-a aflat în centrul unui scandal, după ce s-a aflat că nu a absolvit studii universitare de licenţă, deși în cv-ul publicat pe site-ul Guvernului a lăsat să se înțeleagă că ar fi fost absolvent SNSPA cu studii finalizate.

„Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a transmis SNSPA.

La acea vreme, șeful GCS a fost apărat de premierul Ludovic Orban, care susținea că „nu ar avea obligația legală de a avea diplomă de licență”.

„Nu are obligaţia legală de a avea licenţă. Nimeni nu a zis că Andi Manciu are licenţa luată. Bineînţeles că am ştiut că nu are licenţa luată. (…) Deci nu e nicio minciună, nu e nicio ilegalitate faptul că există un consilier care se ocupă de comunicare, care nu are licenţa terminată”, a afirmat Ludovic Orban.

Domnul Orban era într-o gravă eroare, deoarece, potrivit OUG nr. 57/2019, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție din clasa I – adică deconsilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector, consilier achiziții publice, precum și în funcțiile publice specifice asimilate acestora -, se cer studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Atunci, Manciu-Băiat de Aur a fost ținut în brațe, deși i se cerea demisia. Șeful lui s-a făcut că plouă. Abia în Guvernul Cîțu a venit vremea curățeniei de primăvară. Oricum plecarea din funcția de coordonare a comunicării la nivel guvernamental nu înseamnă că va fi lăsat pe drumuri.. cică va fi recompensat cu șefia agenției de știri Agerpres.. cel puțin așa vorbește lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: