Fri. Aug 12th, 2022

Nicușor Dan vrea să taie stimulentele acordate copiilor

În conferința de presă de ieri, 15 martie, Nicușor Dan a anunțat noul buget al Primăriei Municipiului București pentru 2021.

După ce a făcut calculele cu cei doi viceprimari și cu președintele Comisiei pentru buget din CGMB, edilul a stabilit un plan prin care toate investițiile neesențiale sunt sistate și banii sunt redirecționați către proiectele mai importante pentru dezvoltarea Bucureștiului.

Bineînțeles, cum altfel, Nicușor Dan a amintit și de greaua moștenire. El a subliniat faptul că Primăria Capitalei înregistrează datorii de 3 miliarde, în condițiile în care bugetul pe 2021 este de cinci miliarde.

Mai mult, primarul ales al Capitalei chiar s-a lăudat pe pagina sa de socializare că: „Facem curățenie financiară și punem stop risipei pentru a pregăti dezvoltarea orașului”.

Un demers normal și onest.. cel puțin așa pare. Dar cum face curățenie și stopează risipa banului public? Concret, aflăm că vor fi supuse „tăierii” niște vouchere, pe care Nicușor Dan nu le susține, ba chiar consideră că stimulentele ar trebui să revină primăriilor de sector. Dan nu este de acord cu acoperirea, din bugetul Capitalei, a programelor prin care se ofereau ajutoare pentru „ochelari, dinți, vacanțe, biciclete”.

„Decizia este la Consiliul General. Vouchere pentru ochelari nu susţin, vouchere pentru dinţi nu susţin, vacanţe, nu susţin, Materna susţin. Programul pentru biciclete e un program oprit în acest moment, susţin crearea de piste pentru biciclete şi susţin un tranport alternativ cât mai dezvoltat şi chiar în PNRR există un proiect pentru piste de bicilete, dar să dai oamenilor bani pentru biciclete când ei nu au ce să facă cu ele e absurd”, a precizat Nicușor Dan.

În mainstream, toată lumea a prezentat aceste „tăieri” ca fiind ceva normal.. un fel de scoatere a unei măsele stricate, fără a se osteni să scrie cine sunt beneficiarii acelor vouchere… că nu contează atâta timp cât întâiul matematician al Capitalei rezolvă problemele urbei. Poate nu ați observat, dar a rezolvat traficul, transportul în comun, termoficarea, școli, spitale.. tot! Acum a venit rândul voucherelor pentru „ochelari și dinți”, pentru că de ele se împiedica tot progresul și dezvoltarea Bucureștiului – în niște stimulente acordate COPIILOR.

Este vorba de proiectele „CLAR pentru copii”, prin care 4.000 de copii puteau beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere, și „SMILE”, care prevedea acordarea unui sprijin financiar în valoare de maximum 990 lei/beneficiar, copiilor cu vârste între 10 și 17 ani, pentru aparate dentare.

Prin urmare și Nicușor Dan taie tot de la gura copiilor, dar nimeni nu zice nimic.. bravo, deontologilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: