Sun. Aug 14th, 2022

Sursa: Pressone.ro

Numire controversată la Academia de Poliție: Noul rector este „doar” plagiator și reciclator

Numit recent rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, David Nicolae Ungureanu păstrează tradiția plagiatului. Ceea ce îl „ridică” pe o treaptă mai sus față de ceilalți colegi de ai săi este dublul titlu de doctor – în Științe militare și în Drept, ambele teze de doctorat fiind plagiate, scrie Pressone.ro.

Potrivit Pressone.ro, teza din 2013 este plagiată aproape în întregime, iar în cealaltă – susținută în 2009 – au fost descoperite 44 de pagini copiate din alte surse… în doar prima jumătate a lucrării.

Teza susținută în 2013 la Academia de Poliție a făcut obiectul unor verificări interne cu softul antiplagiat de două ori, în 2016 și 2018, și a fost identificată cu indici de similitudine mult peste pragurile de alertă stabilite de instituție.

În plus, pe lângă plagiatele din ambele teze de doctorat, Pressone.ro a descoperit că „Ungureanu practică reciclarea masivă de conținut în cărțile pe care le semnează: am descoperit conținut plagiat sau reciclat, care corespunde parțial cu cel din teza din 2013, în alte trei volume și într-un capitol de carte – toate publicate anterior susținerii doctoratului”. Aplauze!!!

And the winner is… David Nicolae Ungureanu, împuternicit la conducerea Academiei de către ministrul de Interne Lucian Bode, cu toate aceste suspiciuni de plagiat. Numirea ar fi fost făcută la recomandarea directorului de cabinet al ministrului, Marius Florin Mihăilă, fost șef al Comisiei de Etică din Academie și responsabil de girarea mai multor situații de plagiat sau încălcare a eticii academice. Un fleac! 😉

Amintim că, în octombrie 2020, Academia de Poliție a rămas fără acreditarea celor două școli doctorale – cea de Drept și cea de Ordine Publică și Siguranță Națională – după ce fostul ministru al Educației Monica Anisie a semnat ordinele de retragere la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU). Decizia a reprezentat „doar” o premieră istorică – în România nemaifiind închisă niciodată o școală doctorală. Acum înregistrăm o nouă premieră istorică: numirea unui dublu plagiator pentru funcția de rector al unei instituții de învățământ superior.. și nu una oarecare, ci una care intruiește viitori „oameni ai legii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: