Fri. Dec 2nd, 2022

Sursa foto: Aleph News

Ei și ce? – Episodul II – Cinism și „ghinion!”

La sfârșitul anului autoritățile se lăudau cu aducerea dozelor de ser împotriva Covid-19. Ne amintim de acțiunea militară spectaculoasă în care era  adus primul lot de vaccin și cum au așteptat intrarea în țară a primei utilitare care transporta prețioasele doze. Apoi cum le-au distribuit la centrele de inoculare.. în cutii de pizza. Despre campania seacă și lipsită de emoție pro-vaccinare pe tv, unde câțiva specialiști în domeniul medical ne spun că acțiunile sunt „sincrone și conforme” sau că „vaccinul e sigur”, s-a tot comentat.

Și cand părea că totul decurge de minune (cel puțin așa se lăudau autoritățile) aflăm că aproximativ 35.000 de „esențiali” au fost amânați… din lipsă de vaccin. Ehh.. csf.. „ghinion!”

Între timp, „ghinionul” se ține scai de noi. Vineri, 30 ianuarie, s-a întâmplat o nouă tragedie în sistemul medical, de această dată la Institutul Matei Balș din București, într-un pavilion unde se aflau pacienți în stare gravă, mulți dintre ei conectați la aparate de oxigen.

Binențeles, oportunitatea de imagine a fost amușinată prompt de „rechinii” politici. Klaus Iohanis, Florin Cîțu, Vlad Voiculescu, Nicușor Dan, Raed Arafat, Traian Berbeceanu & co. s-au întrecut în a transmite mesaje optimiste, în care se băteau pe burți pentru succesul intervenției de la Matei Balș.. ce „reacție rapidă și eficientă” au avut „autoritățile” (!!!), pentru care le-au transmis mulțumiri. Nu contest eforturile cadrelor medicale sau ale pompierilor de a salva pacienții… chapeau bas! Însă nu înțeleg ce praf de stele consumă „autoritățile” de văd doar jumătatea plină a paharului?! Nu de alta, dar vreau și eu, ca să scap de dezgust. Cum să recunoască că pe „mandatul meu” se întâmplă a doua tragedie cu victime într-un spital? Cum să nu aibă nicio tresărire la faptul că nu au găsit o victimă carbonizată decât după 5-6 ore de la incendiu, că bucureștenii stau în frig și fără apă caldă de luni bune, situație în care se află inclusiv pacienții din spitale, sau că au suplimentat lucurile la ATI fără a ține cont de rețelele electrice mult subdimensionate, care ar trebui să facă față aparaturii medicale și să nu bubuie în încăperile încărcate de oxigen. Cum să aibă președintele Iohannis fix același discurs ca la incendiul de la Piatra Neamț, acum, la incendiul de la Matei Balș? Și de parcă ar fi fost un fleac tragedia de la Matei Balș, să fii atât de cinic încât a doua zi să pleci la ski și să te bucuri de „vremea bună” și să îndemni poporul să vină la munte? Fix atât de cinic!  Pentru că.. „ghinion!”.. pentru că „ei și ce?”.. pentru că se poate și nu se va schimba nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: