Mon. Aug 15th, 2022

Sursa: Digi24

Revelația „Ei și ce?”: Speța „ministrul Claudiu Năsui: Și?”

Ceea ce se întâmplă în România zilelor noastre se potrivește de minune cu melodia „Ei și ce?”, cântată de regretata Mădălina Manole.

„Ei și ce dacă oamenii vorbesc

Că tu ții la mine, că eu țin la tine

Ei și ce dacă ne mai și bârfesc

E liber oricine să spună orice

Dorul nu-i la-ndemâna oricui

E firesc, unii cam gelozesc

Dar un dor curat, tainic și-adevărat

E un cântec maiastru.

Vorbe-n vânt multe sunt pe pământ

Trec și mor ca și frunzele-n zbor

Însă oricâte-ar fi ele nu pot umbri

Cerul nostru albastru.

Ei și ce dacă oamenii-s așa

Că eu tot țin la tine și eu țin la tine

Ei și ce, nu-i oprim și nici n-am vrea

Le fie de bine, să spună ce-or vrea

Să le fie de bine, să spună ce-or vrea”.

Deși România traversează o perioadă de criză, la fel ca multe alte state de pe Terra, proaspăt resetata clasă politică se agită (mai mult în spațiul virtual) să confirme că-și merită scaunele puterii, uitând de propriile criterii … gen „integritate” și „fără penali”… atunci când își selectează subalternii pentru funcții publice.

La începutul săptămânii, Economica.net publica o știre conform căreia Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, președintele USR București, intenționează să o angajeze ca director general, după ce inițial o propusese ca secretar general al ministerului, pe Florina Prisăcaru, o colaboratoare a fostei Securități (conform verdictului dat de CNSAS) și om de bază al fostului ministru al finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, apropiatul lui Liviu Dragnea.

Invitat la postul Digi24, Claudiu Năsui a recunoscut informația și-a justificat decizia spunând că la Ministerul Economiei „este nevoie de oameni care au experiență în administrație”, iar Florina Prisăcaru este „o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor”, care „i-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică”.

Long story short: la insistențele moderatorului Digi24 cu privire la această numire, ministrul Economiei a răspuns: „Și?”.

Replica e de genul: Ce nu înțelegi, bre, că e nevoie de oameni cu performanță și dacă decizia nu e definitivă, înseamna că nu e colaborator?! Cam așa ceva.. „Ei și ce?” Unii hateri chiar ar spune că domnul ministru Claudiu Năsui e arogant și ipocrit. „Ei și ce?” sau în acest caz „Și?”... doar nu e ipocrizie, pentru că domnul ministru e din tabăra politică „aia bună”, susținută de poporul mult iubit.. și, cică, nu s-ar pune la decont politic pentru că a fost doar o greșeală de exprimare, nu de intenție 😉

Deși Claudiu Năsui a anunțat astăzi că renunță la numirea pe funcție a Florinei Prisăcaru, totuși răspunsul nefericit și arogant al ministrului, dat în interviul de la Digi24, rămâne în topul replicilor din aceeași categorie, deja celebre în istoria recentă, din care amintim:

„Ghinion!” – a fost răspunsul lui Klaus Iohannis, pe atunci candidatul Alianței Creștin Liberale la alegerile prezidențiale (2014), la întrebarea ce gândește un profesor când aude că un alt cadru didactic a putut cumpăra, din salariu, 6 case.

„Altă întrebare!” – sintagma repetată de 24 de ori de ministrul Justiției Florin Iordache la conferința de presă în care anunța adoptarea OUG nr. 13/2017, evitând orice răspuns clar.

„Ciocu’ mic la ei, nu la noi, că acu’ suntem noi la putere!” – replică dată colegilor din Opoziție de către Anca Constantinescu, deputat PDL, la începutul mandatului 2004-2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: