Mon. Oct 18th, 2021

Sursa foto: Alephnews.ro

Polonia anunță o lege prin care va interzice Twitter și Facebook să blocheze conturi sau să ștergă postări ale utilizatorilor

Premierul polonez, Mateusz Morawieki, a denunțat blocarea conturilor de pe rețelele sociale ale președintelui american în funcție, Donald Trump  și anunță că Polonia va apăra mereu libertatea de exprimare și condamnă orice operațiune a proprietarilor de rețele de socializare de a bloca conturile utilizatorilor lor sau de a șterge postări, doar pentru că aceștia țin cont de niște algoritmi, conform Caleaeuropeana.ro.

„Nu există toleranță pentru cenzură și nici nu poate exista vreodată. Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației – de aceea trebuie să o apărăm. Nu depinde de algoritmi sau de proprietarii de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu”, a scris premierul polonez, Mateusz Morawieki, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Astfel, Mateusz Morawieki transmite că vor exista reglementări la nivel național prin care să interzică acțiuni de blocare a utilizatorilor de rețele de socializare sau ștergerea de postări.

„Polonia apăra întotdeauna valorile democratice, inclusiv libertatea de exprimare. Proprietarii rețelelor de socializare nu pot opera deasupra legii. De aceea vom face totul pentru a defini cadrul operațiunilor Facebook, Twitter, Instargram și alte platforme similare. În Polonia vom reglementa cu legi naționale adecvate. De asemenea, vom sugera adoptarea unor legi similare în toată UE. Platformele de socializare trebuie să ne servească și nu intereselor puternicilor lor proprietari. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Polonia va apăra acest drept”, a mai adăugat acesta.

Twitter a suspendat vineri permanent contul lui Donald Trump invocând riscurile „incitării la violenţă” din partea preşedintelui american, la două zile după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe, iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt.

Sursa articol: Caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: