Tue. Jun 28th, 2022

Sursa foto: Observatorulph.ro

„Deșeul” care a poluat Ministerul Mediului

Potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi, DNA solicită Procurorului General să îl sesizeze pe președintele Klaus Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la delapidare.

Conform DNA, în perioada martie-aprilie 2020, în mandatul de ministru al Mediului, Costel Alexe ar fi pretins, în mod direct, managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în cantitate de 22 tone (aproximativ 103.000 lei), în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Cele 22 tone de tablă le-ar fi primit în datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-ale sale.

Fost deputat și ministru al Mediului în Guvernul Orban, în prezent Costel Alexe este președintele Consiliului Județean Iași, funcție câștigată la alegerile locale din 27 septembrie.

Dar Costel Alexe nu este doar atât. Are un renume în materie de.. controverse, așa că nu e de mirare posibila viitoare etichetă de „penal într-o funcție publică”, pentru că procurorii au solicitat ridicarea imunității pentru a putea începe urmărirea penală pe numele său.

Pe scurt, portretul conturat în presă este cel al unui baron local, care pe lângă flic-flacuri cu transferuri de politicieni de la PSD la PNL (vezi cazul primarului Iași, Mihai Chirica, dar și a altor edili și consilieri social-democrați), a reușit să-și facă un imperiu imobiliar și să-și ia doctoratul – cică plagiat, zic oameni răi ;).

Tot niște oameni răi i-au mai pus în cârcă și poluarea și defrișările ilegale de păduri – aceste „minciuni” și „fake-news-uri” lansate de  activiști conspiraționiști conduși din umbră de Greta.. iar procedurile alea de infringement pe probleme de mediu deschise de Comisia Europeană împotriva României… sigur erau efectul „grelei moșteniri”… niște răutăți gratuite!

Despre ascensiunea profesională a talentatului domn Alexe puteți citi și aici, dar să nu vă așteptati la dovezi de competență și profesionalism, ci la Pile, Cunoștințe și Relații… că asta se tot practică în gașca băieților deștepți din politică.

Cu toate acestea, în naivitatea lor, la fiecare tur electoral, cetățenii de rând îndrăznesc încă să mai spere că aleșii neamului vor face mai mult pentru țară și mai puțin pentru interesele personale sau/și de grup. Speranța moare ultima.. să sperăm că nu în chinuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: