Tue. Aug 16th, 2022

Sursa: Edupedu.ro

Alertă ISMB: Elevii și profesorii din Capitală trebuie să-și schimbe „urgent” parolele de la platformele de învățare online, după ce „persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații”

Toți elevii și profesorii din București trebuie să-și schimbe „urgent” parolele de la platformele de învățare online, potrivit unei adrese trimise directorilor de școli din Capitală de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, transmite Edupedu.ro.  Documentul arată că măsura este necesară după ce „persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații”.

Adresa care cere măsuri urgente din partea școlilor, a elevilor și a profesorilor semnalează faptul că mai multe școli au sesizat „imixtiuni” în orele online. Persoanele necunoscute au postat diferite mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective și chiar au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online, mai arată Inspectoratul.

„Având în vedere faptul că în ultima perioadă mai multe unități școlare au sesizat imixtiuni în activitățile de predare realizate în sistemul online, constând în aceea că persoane necunoscute au accesat ilegal codurile de acces la aplicațiile utilizate, postând diferite mesaje, înregistrând prelegerile profesorilor sau chiar restricționat accesul acestora la aplicație, solicităm a fi adoptate urgent următoarele măsuri:

– Veți solicita cadrelor didactice și elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesare a conturilor de către persoane neautorizate care au avut acces la contul generat inițial de personalul IT;

– Cadrele didactice vor informa elevii și părinții cu privire la riscurile la care se supun în condițiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Acesul egal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

Orice imixtiune în procesul de învățământ, va fi semnalată în cel mai scurt timp atât Inspectoratului școlar al Municipiului București cât și poliției”, se mai arată în adresa trimisă de ISMB tuturor școlilor din București.

Reamintim că de marți, 20 octombrie, toate școlile și grădinițele din București au trecut la predarea online 100%, Capitala trecând în scenariul 3, roșu, după depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori.

Sursa articol și foto: Edupedu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: