Mon. Sep 28th, 2020

Sursa foto: B1

2020 – Cursa „fatală” pentru alegerile locale

Cursa electorală pentru alegerea primarilor și a consiliilor locale și județene intră în linie dreaptă. Deși campania electorală se desfășoară cu limitări, din cauza pandemiei de coronavirus, dar și fără dezbateri, candidații încep să cadă ca spicele, fie secerați de propriile controverse în care s-au desfătat anterior, fie la propriu, precum candidatul PPU-SL la Preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, Gabriel Ciulu, care a murit după ce a ținut un discurs electoral (Dumnezeu să-l ierte!). Dar să revenim la cei în viață.

Primăria Capitalei

Principalii candidați la funcţia de primar general al Capitalei sunt Gabriela Firea, Nicușor Dan, Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu.

Între Firea și Dan este un conflict deschis. Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan – candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria București, de trafic de influență și șantaj, practic „intervenind” și „garantând” la primarie în favoarea unui „cetățean abuzat”, respectiv controversatul afacerist Mihai Mitrache, zis „Câine”. La începutul săptămânii, „prietena” doamnei Firea, Dănuțza Budeanu, a publicat în social media o înregistrare în care protagonistul principal Nicușor Dan discută cu un reprezentant al primăriei Sector 4, încearcând să împiedice o demolare ilegală.

După ce am ascultat înregistrarea, afirmațiile lui Nicușor Dan din conferința de presă (de data asta în interior.. ca să nu-l mai claxoneze oamenii răi) sunt de-a dreptul derizorii, dacă nu penibile.. long story short o dă în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie și o acuză, la rândul său de „campanie murdară”.

Aflată în topul edililor înjurați frecvent în online și nu numai (pentru traficul din București, lipsa apei/ căldurii în anumite cartiere ș.a.m.d.), Gabriela Firea pune cireașa pe tort într-o perioadă și așa încordată la început de an școlar. Cuplul Firea-Pandele publică poze cu cei doi fii, în clasă, în condițiile în care românii de rând și-au lăsat odraslele la poarta școlii.. că deh, pandemie.

În acest timp, Călin Popescu-Tăriceanu este incolor, inodor, insipid, iar Traian Băsescu se încălzește pe banca de rezerve, așteptând să obosească contracandidații săi. Dar așteptarea asta e cam tensionată.. pentru că nu are încă o decizie definitivă în privința dosarului de turnător.. nu de pahare de whiskey.. ci de securitate.

Agenta $$$ Clotilde

Ieșită din spuma mării Caraibelor de pe lângă Guadalupa, odată cu apariția curentului tefelist, Clotilde Armand impresionează cu averea sa, provenită din venituri controversate.. mai mult decât cu „perlele” scoase pe gură. Carieristă cu stea în frunte, Clotilde a avut funcții de conducere la firme franceze de stat, care încheiau, culmea, contracte pe bani publici în România, cu autorități locale sau centrale. Și pentru că la un moment dat primea bani din toate părțile, atât franceze, cât și românești, ca să nu fie în stare de incompatibilitate, a făcut o manevră dâmbovițeană.. și a încasat printr-un PFA. Însă, ce-i drept nu e chiar așa de interesant.. pentru că mai toți politicienii ajung bogătani după ce-și scutură țărâna de pe pantofi. Partea condimentată la madam Armand este legată de servicii secrete și ceva posibil spionaj.

Gospodari ca Mutu

Sectorul 6 este demult ciuca miștourilor. Cine nu a auzit sau spus măcar o dată un banc despre „primarii fantomă” de la PS6 sau despre metroul mult visat de locuitorii de la țară.. scuze.. din sectorul 6. „Spune-i lui Mutu” dacă nu e așa!.. cum cine e Mutu? Candidatul PSD pentru un nou mandal la aceeași primărie.

Ei bine, precum zicala „mutu tace, dar face”, primarul Gabriel Mutu a făcut.. mai puțin pentru cetățeni, mai mult pentru sufletul său, dovedind că e un bun gospodar. Așa că și strâns ce a putut și el.. d-astea de modești.. imobile, bani în conturi, tablouri, ceasuri și bijuterii.. chestii normale.

Pe același calapod sunt și „frații” acestuia, unii primari de meserie, actualmente candidați: Cristian Popescu Piedone, Marian Vanghelie, Dan Cristian Popescu, Ciprian Ciucu sau Daniel Băluţă.

Săracii clasamentului

Având în vedere „calitățile” candidaților-vedetă, poate că ar fi mai bine să ne îndreptăm atenția către cei „săraci, dar cinstiți”.

Lista candidaților cuprinde și oameni care au muncit la viața lor și nu s-au lăfăit în luxul „finanțat” de contribuabili. Merită să aruncați o privire. Poate o să evoluăm și o să ne dezvoltăm comunitatea.. cine știe?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: