Tue. Oct 20th, 2020

Sursa foto: romaniacurata.ro

Școala în 2020. Numai părinte să nu fii

În aceste vremuri atipice, începerea noului an școlar pe 14 septembrie, generează mai multe framântări financiare și organizatorice pentru cei implicați – părinți și profesori-, decât o făceau în anii trecuți.

Dacă anul trecut, părinții își pregăteau copiii pentru școală achiziționând îmbrăcăminte, ghiozdane și articole de papetărie, în acest an, coșul de cumpărături a fost mai scump, pentru că a inclus și tablete sau alte echipamente dedicate comunicării online.

Având experiența învățământului online din perioada stării de urgență, părinții cu posibilități financiare și-au înzestrat tehnic odraslele, pregătindu-se pentru scenariul anunțat ca fiind cel mai probabil de ministrul Educației, Monica Anisie, și anume învățământ în sistemul hibrid, în care o parte dintre elevi vor merge la școală, iar alții vor învăța online, prin rotație.

Dar, cu toate că școala se va desfășura mai mult în online, elevii fără posibilități materiale vor începe școala fără tablete, doar cu promisiuni în care s-au întrecut atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Anisie Monica Anisie.

Deși mai sunt câteva zile până la începerea școlii, ministrul Anisie consideră că „există timp suficient” pentru cumpărarea acestor dispozitive și livrarea lor către elevi, ba chiar susține că „elevii care nu au avut tablete sau laptopuri pentru școala online astă primăvară au avut acces la educație”.. nu râdeți, probabil așa i-au raportat consilierii.

De cel puțin o săptămână, părinții s-au activat pe grupurile de WhatsApp, fiind interesați atât de programul copiilor în sistemul hibrid, cât și de condițiile în care își vor desfășura activitarea școlară: bănci individuale, separatoare din.. cum îi zice? plexi.. aa.. „pepsiglas”, dozatoare de biocide, măști.. etc. Ca să nu mai spunem că încă nu se știe cum vor merge la școală. Ministerul educației a plasat „mingea” la școli,  pentru că se așteptă ca școlile să înainteze propunerile către inspectoratul școlar cu programul concret de începere a școlii din 14 septembrie.

Deci ministerul Educației a „rezolvat” toate problemele, școala începe.. teoretic, în sistem hibrid, practic, vedem noi, iar doamna Anisie are timp liber pentru campanie, să lipească afișe electorale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: