Wed. Oct 21st, 2020

Sursa foto: Libertatea.ro

Capone mioritic lovește

„Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăștia, mă, plătesc avocați ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…! (…) Băi, am furat atât de mult, am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!”.

Nu e o replică dintr-un film cu mafioți din vremea prohibiției, ci fala lui Maricel Păcuraru, mogul de presă și „businessman” din România zilelor noastre, într-o ședință a AGA Romprest din iulie 2020. Încercând să-și impună punctul de vedere.. chiar și prin șantaj.. patronul televiziunii Realitatea PLUS, acest Capone mioritic, a răbufnit și și-a arătat adevărata față, ținând o „lecție” despre cum se fac afacerile de succes.

Potrivit Libertatea, conflictul ar fi avut ca miză controlul companiei de salubritate Romprest, abonată la contractele cu statul, prin numirea ginerelui său, Beniamin Cioantă-Păcuraru, în fruntea Consiliului de Administrație, Maricel Păcuraru fiind mandatat în Romprest să-l reprezinte pe fiul răposatului Florian Walter, Cosmin, care deține 43% din acțiuni printr-o firmă canadiană.

Și dacă nici el nu cunoaște importanța banilor, atunci cine mai știe? Că doar a tras din greu ca să-i aibă! A trecut prin două condamnări la închisoare, de care a scăpat ca prin urechile acului. În anii ’90 a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru înșelăciune și falsificare de monede, dar a fost grațiat repede de fostul președinte al României, Emil Constantinescu, iar în 2012, la opt ani de închisoare cu executare, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane euro în dauna Poștei Române. Și de această dată a scăpat relativ repede, fiind eliberat condiționat. Plus că a fost „căutat” de mai multe ori de procurorii anticorupție, dar, ca și pe Al Capone, n-au reușit să-l lege bine.

Succesul în afaceri s-a lipit de tot neamul Păcuraru. Fosta soție a lui Maricel Păcuraru, Corina Păcuraru, deține agenţia de turism Perfect Tour, abonată în perioada 2011-2013 la contracte cu instituţii de stat. Actuala soție, Daniela Ionescu este administrator special la Realitatea Media. Fiicele, Ana Maria și Alexandra, sunt „vedete” ale postului patronat de Păcuraru.

Norocul l-a călăuzit îndeaproape.. clar, trebuie să fie cel mai iubit dintre pământeni. Sau poate e mai mult decât noroc, dat fiind faptul că a reușit să-i dea țeapă cu Realitatea TV tocmai tăticului țeparilor, SOV, dar și lui Elan Schwartzenberg. Nu singur, ci împreună cu Cozmin Guşă, a preluat de la Sorin Ovidiu Vîntu firma PSV Company, fosta Petrom Service, care deţinea printre altele trustul de presă Realitatea TV.

De-a lungul timpului, presa a speculat că Maricel Păcuraru ar avea legături cu SRI. Spre exemplu, Păcuraru face parte din AGA Romprest, alături de omul de afaceri Andrei Drăcea și Marian Măgureanu, fiul fostului șef SRI Virgil Măgureanu. Despre Drăcea, Cristian Rizea dezvăluia că ar fi „veriga de legătură cu generalii SRI Adrian Ciocîrlan și Florian Coldea”. Elan Schwartzenberg acuza că preluarea Realitatea TV de către Păcuraru și Gușă ar fi fost „o operațiune dirijată de SRI”. Coincidență sau nu, firma în care Păcuraru și Gușă sunt acționari unici se numește Strategies Research Investements SRL… sau prescurtat SRI SRL. Oare e ipocrizie aparentă sau doar aroganță asumată?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: