Tue. Aug 16th, 2022

Scurta carieră a talentatei domnițe Kohalmi-Szabo

În luna mai, premierul Ludovic Orban a numit-o pe Andreea Kohalmi-Szabo în fruntea Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). La vremea respectivă, gestul șefului Guvernului a ridicat mari semne de întrebare, mai ales din perspectiva competențelor deținute de tânăra domniță. Lipsa de experiență a cântărit muuult mai puțin decât faptul că e fata lu’ mama, respectiv  Luminiţa Kohalmi-Szabo, prietenă apropiată a Elenei Udrea și a lui Traian Băsescu. Unele voci spun că pentru numirea fiicei fostei consiliere a Elenei Udrea, iar mai târziu chiar a președintelui Traian Băsescu, s-a făcut un lobby puternic pe lângă conducerea PNL, ba chiar presiuni din partea PMP.

Nu sunt de mirare eforturile susținute ale mamei pentru a-și împinge fiica la AFM, având în vedere că „afacerea de familie” este o firmă de consultanță în domeniul fondurilor europene – SC Commonwealth Consulting SRL, deţinută de Andreea Kohalmi-Szabo. E doar pură „coincidență” că AFM gestionează sume impresionante provenite din fonduri europene iar firma a avut „succes”… nu „avantaje” la „pușculiță”.

Din păcate sau fericire, după caz, odrasla a fost eliberată recent din funcția de șef al AFM, după trei luni în care și-a dovedit din plin (in)competența.

Iată câteva dintre „performanțele” Andreei Kohalmi-Szabo în cele trei luni de mandat: blocarea activității instituției pe programul „Casa Verde-Fotovoltaice”, ratarea contractării unor proiecte europene profitabile pentru domeniul reciclării și, mult mai grav, a reușit, prin incompetență și neprofesionalism, să determine intrarea României în procedura de infringement, întrucât, conform constatărilor Comisiei Europene, la nivelul AFM nu s-a realizat nici măcar un plan cu privire la gropi de gunoi și incineratoare pentru deșeurile municipale, relatează Gândul.

Andreea, ce conteză că ai blocat finanțările europene și ai provocat pierderi economice imense? Mama te iubește.. țara sigur nu! Dac-ar ști Greta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: