Tue. Jan 19th, 2021

Primăria Sector 5 a încredințat direct contracte de 30.000 euro grupului DC News

Firmele lui Bogdan Chirieac, din grupul DC News, au primit, prin încredințare directă, două contracte de la compania de salubrizare a Sectorului 5, controlată de primarul PSD Daniel Florea.

Un contract este de 20.000 de euro și are drept scop efectuarea unor sondaje, iar altul, de doar 10.000 de euro, este pentru „elaborare de studii”, arată documentele din SEAP publicate de Clotilde Armand (USR) pe pagina ei de Facebook, relatează Newsweek.

Contractele au fost încredințate la 12 august.

Compania Salubrizare Fapte 5 aparține de Consiliul Local al Sectorului 5 și este singurul operator economic acreditat care poate desfășura activități de salubrizare menajeră și stradală în Sectorul 5.

În iunie, în timp ce Nicușor Dan susținea o conferință de presă, mașinile de gunoi ale Primăriei Sectorului 5 își ambalau motoarele, iar la un moment dat o mașină care dezinfectează străzile a trecut și i-a stropit pe jurnaliști. În timpul conferinței de presă, mașinile de salubritate ale Primăriei Sectorului 5 făceau tururi în zonă, uneori claxonând și ambalând motoarele, pentru a acoperi conferința.

„Am scris de multe ori despre cum funcționează fabrica de fake news PSD plătită din banii publici. Hai să vă mai dau un exemplu recent. Am aflat din SICAP că site-ul lui Bogdan Chireac a primit ieri prin încredințare directă, fără licitație, două contracte în valoare de 30.000 € de la primarul pesedist al Sectorului 5.

Reamintesc că în luna aprilie firma lui Bogdan Chireac a primit 2.4 milioane lei de la Primăria Sectorului 4 și în luna iulie a mai primit 15.000 € tot de la Sectorul 5.

Asta face PSD înainte de campania electorală. Alimentează cu bani publici site-urile de casă pentru a denigra cât mai bine candidații opoziției”, a arătat Clotilde Armand, candidata PNL, USR și PLUS la primăria Sectorului 1.

Sursa articol: Newsweek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: