Tue. Oct 4th, 2022

Remdesivir vs. sunătoare: Frunză verde de trifoi, scuipăm coronavirus din noi!

În momentul în care Klaus Iohannis a anunțat triumfător că România va primi o căruță de euro de la UE – ce-i drept fără să ne explice cum, când și cât trebuie să dăm înapoi, presa din România și ai ei experți au început să ofere posibile soluții pentru cea mai arzătoare problemă: pe ce vom cheltui noi acești bani? Nu puteam lipsi de la această dezbatere filozofică, așa că propunerea noastră este să cumpărăm toate leacurile băbești din lume. De ce să cumperi Remdesevir sau să închei parteneriate cu producători de vaccinuri anti-COVID pentru a te asigura că ei vor livra suficiente doze atunci când poți face rezerve strategice de arnică și Phallus Impudicus (vă lăsăm să gasiți voi denumirea populară)? Am putea face din Fares noul Amazon și din Orăștie noul Silicon Valley!

Dar unde ar putea începe Orban și compania lui de pitici să caute și să cumpere leacuri băbești anti-COVID? Norocul lor este că e plină presa de clickbait care ne învață.

Un rege nigerian a anunțat deja că va produce un vaccin împotriva COVID pornind de la plante medicinale, gen cuișoare și piper. Foaie verde de piper, mama lui de fler! Adică doar Àdìmúlà Ifẹ̀, regele poporului Yorùbá, Ọọ̀ni Adéyẹyẹ̀ Ẹniìtàn Ògúnwùsì, Ọ̀jájá II să transforme condimentele de vin fiert în leacuri anti-COVID? Când noi avem în Ludovic un cunoscător fin al fenomenelor bahice? Îl putem trimite pe Daniel Fenechiu ambasador în Nigeria, se va înțelege de minune cu majestatea sa.

Că veni vorba de monarhi, site-ul de înaltă calitate culturală Click.ro ne oferă un inside în budoarul reginei Elisabeta, acolo unde regina Marii Britanii are întotdeauna leacurile sale preferate anti-COVID: flacoanele ei de arnică, nux vomica, extract de pojarniță sau sunătoare și concentrat de cocculus. Perfidă așa cum o știm, Elisabeta l-a convins inclusiv pe Prințul Phillip să poarte o brățară de cupru la picior. Ce nu ne spune Click este că atașat de brățara de cupru este o bilă de fier pe care prințul consort o tot târâie de vreo 60 de ani.

În încheiere, sugerăm guvernului român să contacteze de urgență statul etiopian, acolo unde ministrul sănătății (da, au și ei acolo un Huși din care a ieșit un fel de Nelu Tătaru) a anunțat că au găsit un vaccin din plante tradiționale. Nu spune care sunt plantele, unde se găsește vaccinul și cum ți-l administrezi, dar cert el a fost deja aprobat. Adică ceva bombastic, care sună bine și nu există – exact ce caută politicienii de pe la noi să ne țină potoliți.

Sperăm că aceste idei vor ajunge pe masa guvernului, nu de alta dar ar fi păcat să nu profităm de această șansă minunată. Ce rost are să cumperi Remdesivir sau să contactezi Biontech, Zydus, Imperial College of London, Inovio, Genexine sau mulți alții atunci când poți trata poporul cu o doză vajnică de Phallus Impudicus! Dar ca să demonstrăm că nu ne doare în Taraxacum Officinale și ca să dăm o lovitură zdravănă în Aristolochia Clematitis a industriei farma, vom testa noi prima doză de vaccin băbesc, sub formă de turtă dulce cu multe cuișoare și multă nucșoară!

Jos Covidul, sus mușețelul!

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Sursă foto:dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: