Tue. Jan 19th, 2021

JERUSALEM POST: Olanda recunoaște că a finanțat o organizație palestiniană conexată la gruparea teroristă Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei – FPEP

Pe 23 august 2019 un atentat teorist cu bombă comis la Dolev, la circa 30 kilometri de Ierusalim, cauza moartea unei tinere israelience de numai 17 ani, pe nume Rina Shnerb.

            Autoritățile i-au arestat pe Samer Arbid – șeful celulei teroriste care a organizat atentatul și pe Abdul Razeq Farraj. Ambii erau angajați ai ong-ului palestinian cu sediul la Ramallah,   Uniunea Comitetelor pentru Muncă Agricolă –  UAWCS.

            Statul olandez a finanțat acest ong cu circa 20 milioane dolari în intervalul 2013-2020.  Stef Blok, ministrul de externe al Olandei și Sigrid Kaag, ministrul Dezvoltării au recunoscut aceste aspecte oficial în fața Parlamentului olandez, precizând că executivul a decis suspendarea finanțării acordate UAWCS pe termen nedefinit și investigarea legăturilor dintre UAWCS și FPEP.

            Organizațiile Center for Information and Documentation on Israel (CIDI) și UK Lawyers for Israel s-au adresat guvernului olandez și legislativului de la Haga încă din luna mai 2019 prezentându/le conexiunile dintre UAWACS și FPEP rezultate în urma investigațiilor ong-ului israelian NGO Monitor.

Sursă foto:22news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: