Tue. Sep 27th, 2022

„Vedeta” pandemiei

Născut din spuma teoriei conspirației, Raul Coltor a devenit „vedetă” în timpul pandemiei de coronavirus. Nici nu s-a chinuit foarte tare pentru acest „statut”. În urmă cu vreo trei luni, în perioada stării de urgență, Coltor promova pe site-ul său știri false cu privire la evoluția Covid-19, fiind descoperit de autorități și blocat (mai multe detalii aici și aici).

Acțiunea autorităților nu a reușit însă să-l potolească.. și Coltor a recidivat în online (prin mutarea conținutului conspiraționist pe un alt site cu nume similar și pe contul de socializare), dar și în offline. În online lansa tot felul de absurdități (care includeau teorii despre oculte mondiale, globaliști, sorosiști, 5G, reptilieni, extratereștii ș.a) pe care încerca să le acrediteze învocând expertiza sa de „spion”. În mod surprinzător, astfel de povești aberante sunt atractive pentru fanii genului, ca un borcan cu miere pentru unii internauți.

Fiind, probabil, satisfăcut de impactul postărilor sale, Coltor a prins aripi și ia decizia să iasă din lumea virtuală, mizând pe același succes. Astfel, în nerozia sa, se consideră atotputernic la întoarcerea în țară, în plină stare de urgență. El crede că de el nu se ating autoritățile la reintrarea în România și nu-l trimit în carantină. Nuu.. trimiterea în carantină era doar pentru „săraci”, nu pentru un „erou național” care „a spionat în favoarea României timp de 10”.

Totuși a ajuns la „izolare”. Un om normal poate că folosea cele 14 zile ca să reflecteze puțin la misterul universului. Nu și el… nu a avut timp din cauza live-urilor transmise pe social media, din camera de hotel, în care se victimiza că a fost trimis în carantină „forțată”, susținând că „a fost răpit și sechestrat de către crima organizată la ordinul lui Raed Arafat”. Plus că a fost ocupat cu mobilizarea și organizarea unor proteste în Piața Victoriei și la intrarea în Kaufland Rahova… pentru că nu e singur.. a strâns câțiva adepți.

Posibil ca, la un moment dat, în liniștea asurzitoare care se lăsa în timp ce telefonul se afla la încărcat, „profetul apocalipsei” să fi avut o revelație.. poate de la radiațiile electromagnetice emise de smartphone. „Cineva” i-a șoptit să treacă la next level, că așa nu se mai poate. Coltor se dă de trei ori peste cap și recurge direct la amenințări cu moartea, pe Facebook. Și nu amenință, așa, în van.. nu.. ci îi pune ținta piept secretarului de stat Raed Arafat. Însă „extazul” nu a ținut prea mult.. l-a luat frica.. și a șters repede postarea, revenind cu o precizare senină potrivit căreia „i-a fost ștearsă”.. Măi, ce om rău e Zuckerberg, ăsta! Cine se crede să-l cenzureze pe însuși „profetul apocalipsei” care, „prin depunerea jurământului militar a primit dreptul de a ucide în numele țării și poporului român”. Mda.. niște smintiți.

Astăzi, Raed Arafat a depus, pe bună dreptate, plângere penală la DIICOT și cel mai probabil „vedeta” va fi „răsplătită” pe masură… să sperăm că va fi „recompensat” cu trimiterea instituționalizată într-o loc cu multă verdeață, liniște și tratament medicamentos corespunzător. De fapt, poate chiar asta își dorește.. cine știe?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: