Tue. Oct 4th, 2022

Sursa foto: bzi.ro

Cum își „stimulează creativitatea” aleșii neamului când sunt preocupați de „legi foarte importante”

Scriam ieri, printre altele, despre declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit căreia „nu a anticipat lipsa unei legislaţii” în domeniul sănătăți pe tema epidemiei de Covid-19, dar și de faptul că proiectul de lege propus de Guvern privind internarea, carantina și izolarea bolnavilor sau suspecților de COVID-19 a provocat controverse din cauza numeroaselor modificări propuse de opoziție, cele mai multe vizând drepturi şi libertăţi fundamentale.

Amânarea votului final din Senat pe această lege „indispensabilă” l-a adus pe premierul Ludovic Orban chiar „la capătul răbdării”, iar pe președintele Klaus Iohannis să se „sidereze” pentru faptul că „PSD tergiversează în Senat discutarea legii care reglementează izolarea persoanelor bolnave și privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei pandemii”. Mda.. greu cu oamenii răi..

Am aflat din presă că pentru această „lege foarte importantă” (n-o spunem noi, ci însuși șeful statului) s-a lucrat „din greu”.. și când zic „din greu” trebuie să remarcați importanța deosebită a acestei activități susținute, care nu putea fi tratată decât cu rafinament, calitate și vechime.. sau altfel spus.. cu un cognac fin, XO, de pe plaiurile luxemburgheze 😉

Ca să vă faceți o idee despre modul exemplar în care au decurs dezbaterile pe legea carantinei, am aflat de la senatorul PNL Bacău, Daniel Fenechiu, că în cadrul Comisiei juridice din Senat s-a lucrat intens, până târziu în noapte și a fost un succes de zile mari. Succesul dezbaterilor a fost marcat spre finalul ședinței din Comisia Juridică a Senatului chiar de Daniel Fenechiu, liderul de grup al senatorilor PNL, care a oferit un spectacol cu „grade”. Aflat acasă, prin sistem teleconferință, parlamentarul s-a tratat cu cognac vechi de 50 de ani, exact vârsta senatorului, și le-a prezentat colegilor săi calitățile tăriei și cât mult se potrivește cu un anumit preparat.

„E adus de la o podgorie de undeva de lângă Luxemburg. Un coniac din anul nașterii mele, are 50 de ani. Așa, când e un moment important, beau câte un păhărel, îmi stimulează creativitatea. E foarte ok. Și că lumea nu știe ce fac, bem din ceșcuță. Pe vremuri, când eram elev și fentam anumite reguli, îmi puneam în ceșcuță. Domnul Ganea, noroc!”, a spus senatorul liberal, între două înghițituri.

Și pentru că este un parlamentar cinstit și de bună credință, după ședință, senatorul liberal a postat pe Facebook următoarele: „Acum s-a terminat ședința Comisiei juridice din Senat… Sper să adoptăm proiectul ca efectele și consecințele jocului politicianist făcut de PSD să fie greu controlabile….”.

Dacă tot e pe veselie, cred că putem să asezonăm cu următorul banc pentru cunoscători.. se știe 😉

Băsescu intră într-un bar și se așează la o masă. Văzându-l, barmanul se duce repede la masă și, cu un zâmbet larg, îl întreabă:

– Bună ziua, domnule președinte, cu ce să vă servim? Un vin alb, un vin roșu… o țuiculiță, un cinzano, un whiskey, o tequila…?

La care Băsescu, așteptând finalul întrebării, răspunde: – Și o bere…

1 thought on “Cum își „stimulează creativitatea” aleșii neamului când sunt preocupați de „legi foarte importante”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: