Mon. Aug 10th, 2020

Sursa foto: Facebook

Sorina Matei este noul editorialist Mediafax

De la începutul săptămânii acesteia, mai precis de marți, 7 iulie, jurnalista Sorina Matei este editorialist al platformei Mediafax.ro, deținută de Adrian Sârbu, alăturându-se unei echipe de jurnaliști consacrați ai presei autohtone, precum Ion Cristoiu, Marius Tucă, Lelia Munteanu sau Marius Oprea.

După o perioadă de câteva luni în care a activat pe conturile sale de socializare și pe site-ul Presacurata.ro, Sorina Matei și-a făcut debutul pe Mediafax.ro cu un articol despre fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, dealtfel o „clientă” mai veche a materialelor sale de presă, continuând cu o amplă investigație, documentată – după cum ne-a obișnuit-, despre circuitul financiar creat la nivelul Unifarm și a Ministerului Sănătății. 

Fostă realizatoare a emisiunii „Aktualitatea Românească” de la postul B1 TV, Sorina Matei a acuzat că, în luna mai a.c., postul B1 TV i-a reziliat contractul fără nicio notificare în prealabil, după ce televiziunea a aplicat pentru ajutorul Guvernului în programul IMM Invest. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi colegui ei, realizatorul Andrei Bădin.

„De Ziua Mondială a Libertăţii Presei cu care se împăunează fals Guvernul Orban, vă anunţ eu, că ei se feresc: Televiziunea B1 TV a reziliat marţi contractul meu şi al lui Andrei Bădin, fără nicio notificare şi/sau discuţie prealabile. Tot marţi, cu câteva ore înainte de reziliere, televiziunea B1 TV, pe profit- 2,3 milioane de euro în 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest. Luni, înainte de aplicare, emisiunile noastre existau, marţi – după aplicare n-au mai existat. Totul a fost comunicat marţi seară, după aplicare la IMM invest, şi miercuri, prin email/trimis document şi printr-un cerber al patronatului, fără ca patronatul să-şi asume sau să comunice transparent decizia, în cazul subsemnatei. De altfel, şi decizia este semnată prin împuternicit.  Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presă, sub masca unei «campanii de informare», cică să «sprijine jurnaliştii» care în mintea lor trebuie să se transforme în oficine de partid şi ale Guvernului, fix ce nu are voie să facă presa. Dealurile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru «sprijinirea jurnalismului». Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricărei puteri, în capul lor trebuie să dispară. Să fie linişte, să nu mai deranjeze nimeni, să nu mai afle publicul nimic. Cam atât despre libertate de exprimare, puterea adevărului, presa – câine de pază al democraţiei, watchdogul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism”, a scris Sorina Matei pe pagina personală de Facebook (într-o postare care, între timp, a fost ștearsă –n.n.).

Despre controversele și suspiciunile legate de banii „dăruiți” presei puteți citi mai multe aici și aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: