Tue. Oct 20th, 2020

Sursa foto: Realitatea.net

Firma care deține licența Realitatea Plus are datorii de milioane

Potrivit Stareapresei.ro, firma care deține licența Realitatea Plus (adică ex-Realitatea TV), Geopol International SRL, are peste patru milioane de lei datorii.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe pe 2019, Geopol International SRL are datorii de aproape 4,2 milioane de lei. Potrivit ANAF însă firma nu figurează pe lista datoriilor către stat, deci sumele sunt datorate partenerilor de afaceri.

Tot Ministerul de Finanțe arată că, în 2019, firma din spatele Realitatea Plus a avut încasări de puțin peste 411.000 de lei. E neclar deci cum va reuși firma, cu încasări anuale de zece ori mai mici decât datoriile, să achite acele debite.

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în general, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai” 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

La sfârșitul anului 2019, Newsweek a realizat o investigație privind acționariatul firmei care deține postul tv Realitatea Plus, descoperind o suveică de firme care conduc la Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.   

Firma Geopol International SRL este deținută de Strategies Research Investments International SA în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă în diverse firme.

La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).

În fine, proprietarii Strategies Research Investments SRL sunt, în cote egale, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.

În acest context, reamintim felul în care Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru au ajuns să deţină postul de televiziune Realitatea TV. Aceştia au fost acuzaţi de foştii proprietari, Elan Schwartzenberg  şi Sorin Ovidiu Vîntu, că au furat televiunea prin fals, relatează B1 TV.

„După un an de investiții de milioane, Rovigo Deleanu, lichidatorul, m-a invitat și mi-a spus că are asupra sa presiuni colosale din partea SRI și dacă eu nu le rezolv urgent, atunci va face lucruri regretabile. Nu am înțeles pe moment, dar la câteva săptămâni, la o ședință a creditorilor, deși controlasem până atunci masa credală, m-am trezit că s-a dus în favoarea lui Gușă și Păcuraru, două persoane cu care aveam atunci un contract minimal. De altfel, înțeleg că ulterior Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, împreună cu un avocat, mi-au și falsificat semnătura pe un act pentru a rezolva această preluare ostilă, a afirmat Elan Schwartzenberg, într-un interviu acordat din Israel în exclusivitate pentru B1TV.

Realitatea a fost furată de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, prin falsificarea semnăturii mele și cu susținerea unora din sistem, a mai declarat omul de afaceri, pentru B1 TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: