Fri. Aug 12th, 2022

Sursa foto: Twitter

India interzice TikTok și alte aplicații pe fondul intensificării tensiunilor cu China

Pe fondul creșterii tensiunilor dintre India și China, autoritățile de la New Delhi au decis să interzică 59 de aplicații „made in China”, inclusiv TikTok, folosit de aproximativ 120 de milioane de utilizatori din India.

Potrivit CNN, India își motivează decizia de interzicere a TikTok și a altor aplicații chineze cunoscute pe motiv că acestea reprezintă o „amenințare la suveranitate și integritate”.

Într-un comunicat emis de Ministerul Electronicii și Tehnologiei Informației din India se precizează că au fost primite numeroase reclamații privind utilizarea necorespunzătoare și transmiterea datelor utilizatorilor de către unele aplicații mobile pe serverele din afara Indiei.

„Compilarea acestor date, extragerea și profilarea lor prin elemente ostile securității naționale și apărării Indiei, care în cele din urmă afectează suveranitatea și integritatea Indiei, este o problemă foarte profundă și imediată care necesită măsuri de urgență”, a declarat ministerul.

Interdicția vine în condițiile în care tensiunile militare dintre cele două state continuă să escaladeze, în urma confruntărilor de frontieră la începutul acestei luni care s-au soldat cu mortea a cel puțin 20 de soldați indieni. Mulți indieni au solicitat boicotarea bunurilor și serviciilor chineze, în special din industria tehnologică dominantă din China.

„A existat un cor puternic în spațiul public pentru a lua măsuri stricte împotriva aplicațiilor care dăunează suveranității Indiei, precum și vieții private a cetățenilor noștri”, a adăugat un oficial al guvernului indian.

Alte aplicații populare chineze din listă includ jocul video Clash of Kings, aplicația de mesagerie WeChat, rețeaua socială Weibo și aplicația foto CamScanner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: