Fri. Jul 10th, 2020

Sursa foto: scmp.com

Marile companii boicotează Facebook

Mai multe companii și-au suspendat publicitatea pe Facebook și Instagram, pentru că platformele nu fac suficiente eforturi pentru a opri mesajele care instigă la ură sau dezinformează, transmite publicația The Guardian.

Facebook se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare din partea unor agenții de publicitate, fapt sesizat de un executiv al companiei, care a recunoscut că există un „deficit de încredere” în legătură cu clienții săi pe platformă.

Protestul #StopHateForProfit a fost lansat săptămâna trecută de o coaliție de asociații care militează pentru protejarea drepturilor civile, precum Anti-Defamation League, NAACP și Color Of Change.

Mișcarea solicită agenților de publicitate să facă presiuni asupra gigantului tehnologic pentru a adopta politici mai stricte împotriva conținutului rasist și a mesajelor care instigă la ură,  întrerupând toate cheltuielile pentru publicitate cu compania, pentru luna iulie.

Până în prezent, printre cele aproximativ 20 de companii care au anunțat că boicotează Facebook și Instagram prin retragerea reclamelor se numără: Ben&Jerry’s, Coca-Cola, Eileen Fisher, Hershey’s, Honda, Levi Strauss, Patagonia, Unilever, Verizon, anunță CNN. Platforma de freelancing Upwork și compania de internet Mozilla s-au alăturat și ele cauzei.

Anual, Facebook realizează 70 miliarde dolari din publicitate, în timp ce „amplifică mesajele supremației albe” și „permite instigarea la violență”, potrivit campaniei #StopHateForProfit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: