Mon. Aug 15th, 2022

Vreme trece, vreme vine, de fake news site-urile sunt pline. Va continua MAI vânătoarea de fake news despre Coronavirus?

A  murit urgența, trăiască alerta!!! După o luptă seculară care a durat două luni, România a primit cadoul mult așteptat din partea bravilor săi conducători: o urgență mai mică, denumită alertă.

Nu o să ne apucăm acum să analizăm tot ce s-a schimbat începând cu 15 mai, dați pe 6 TV dacă vreți. Cum, nu se mai poate? Citiți aici să aflați de ce.

Revenind la subiect, nu dați pe 6 TV pentru niciun motiv din lume, doar dacă sunteți Batman și vă bateți cu reptilienii.

Legat de starea de alertă, despre care puteți citi mai multe pe site-ul MAI, se ridică o întrebare legitimă, cel puțin din punctul de vedere al site-ului nostru: ANCOM și MAI-GCS mai pot închide site-uri care spurcă internetul cu știri false despre COVID?

Dacă e să citim măsurile de prevenire, nu apare nimic legat de ceea ce era prevăzut în decretul prezidențial pentru starea de urgență:

  • În situația propagării unor informații false în mass-media și în mediul on-line cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, instituțiile şi autoritățile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect şi obiectiv populația în acest context;
  • Furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

Să însemne asta că domnii de la MAI nu vor mai putea lovi cu pulanul în tastatură până se închide site-ul pe care îl țintesc? Nu avem cum să estimăm ce nebunii vor mai face subordonații lui ”strănut penal Vela”, dar ni se pare păcat să nu le dăm o mână de ajutor. Adică din moment ce tot au început să-i facă faimoși pe toți nebunii, de ce să se oprească acum? Să contribuim și noi zic.

Să începem cu ceva ce pare a fi un ziar adevărat, dovadă fiind și numele site-ului: ziardesinaia.ro. Pe acest site demn de categoria „Școala ajutătoare de presă” de la Morning Glory găsim o știre pe care sigur ar trebui să o citim cu toții, preferabil când stăm pe budă (din categoria am râs de am făcut pe mine și am vrea să evităm). „Escrocheria coronavirus și vaccinarea obligatorie” ne anunță Ziarul de Sinaia. Articolul e chiar moderat față de alte năzdrăvănii de pe net, dar ceea ce ne-a plăcut cel mai mult sunt paragrafele de genul I’m just saying: „Cum se explică că singurele victime omeneşti există până acum doar în China, Iran, Coreea de Nord, ţări aflate în război cu SUA, respectiv Italia care se pregăteşte neoficial de ieşirea din UE. Sunt doar întrebări la care merită să vă gândiţi”. Stilul acesta în care în spatele sau înaintea unor afirmații controversate se adaugă chestiunea „eu pun doar o întrebare” este des folosit și de alte personaje cunoscute pentru obiectivitatea lor, ca Donald Trump.

Un site din categoria „dă-le Doamne minte, că tămâie au destulă” este ayeaye20.wordpress.com. Postarea care ne-a făcut să ne punem întrebări în legătură cu locul nostru în univers și despre sănătatea mentală a autorilor de la ayeaye20.wordpress.com este: „Minciuna are picioare scurte! de ce creste numarul de morti CORONA dupa cum canta masonii? uite de ce!”. Primul nostru gând a fost că Anca Andrei a plecat de la Capital că să se ocupe mai atent de acest blog al ei. Nu de alta, dar titlul din blogul ăsta seamănă izbitor cu stilul din Capital al Ancăi Andrei: ” Greșeala fatală pe care au făcut-o autoritățile din România. Medicii se tem că-și vor ucide involuntar pacienții. Riscul să repetăm scenariul Italia a crescut enorm” sau „Decizie de ultimă oră a lui Klaus Iohannis. Scoate armata pe străzi? Declarații oficiale la ora 12.00” sau oricare alt titlu al respectivei. Lăsând malițiozitatea la o parte, blogul ăsta e un exemplu minunat de site-uri ce ar trebui citite din când în când, tocmai pentru a ne convinge dacă mai suntem sau nu sănătoși la cap. Ceea ce atrage atenția este faptul că postările din blog sunt comentate – de un grup exclusivist al tenebrelor extrasenzoriale cabalistice, și sunt în general mult mai amuzante decât articolele. Așa că, dig in.

Din aceeași categorie avem „Blogul pentru apărarea ortodoxiei și a României”, care e semnat de Radu Iacoboaie și despre care aflăm că este „Scriitor, jurnalist și blogger ortodox, care luptă pentru mântuirea sufletului și a poporului român dreptcredincios…”.  Single-ul ales de noi de pe acest adevărat album de teorii ale consipirației este : „SE PREGĂTESC SLUJITORII LUI LUCIFER SĂ ÎNROBEASCĂ OMENIREA PRIN SCLAVIE ELECTRONICĂ, FOLOSIND STRATEGIA INTRODUCERII CALULUI TROIAN (NOUL TIP DE CORONAVIRUS)…” Anca Andrei pare deja geloasă. Dar ce ar putea fi ciudat într-un astfel de articol ne întreabă domnul Vela (un cititor fidel). Păi de exemplu: „Actuala pandemie, care de fapt nu este atât de gravă precum a prezentat-o mass-media și nici nu justifică măsurile luate, este folosită de oculta mondială îndeosebi ca pretext pentru reducerea populației prin vaccinarea obligatorie (cu forța) cu vaccinuri de ultimă generație, care încorporează nanocipuri (nanoroboți, de dimensiunea unei globule roșii), dar și ca pretext pentru monitorizarea permanentă și controlul populației (Big Brother) prin camere de vedere instalate în locurile publice, sateliți, tehnologii de vârf precum 5G etc… Iar nanoroboții vor putea fi folosiți împreună cu microcipul RFID pe care vor să ni-l implanteze sub piele împotriva noastră pentru a ne putea face sclavii fericiți ai Noii Ordini Mondiale antihristice…”. Gata, suntem mâncați, scoateți tămâia și scufundați-vă telefonul în aghiasmă, poate, poate scăpăm.

Încheiem cu încă o capodoperă a genului literal conspiraționisto-ortodox. Site-ul ortodoxiacatacombe.wordpress.com ne propune prin postarea „Coronavirus’’este o înşelăciune planetară, opera sistemului antihristic”, semnată de dr. Gabriela Naghi o reîntoarce la una din temele clasice – conspirațiile masoneriei sioniste: „Ereziile din Creta se instaurează treptat în viaţa Bisericii şi nimeni nu se poate opune. Totul se desfăşoară sub controlul din umbră a conducătorilor masoneriei sioniste conform programului dinainte stabilit. Nimic altceva. În rest sunt doar vorbe manipulatoare”. Ca idee, postarea e scrisă de cineva care chiar pare să se priceapă și să gândească și să vorbească. Problema apare atunci când este invocată masoneria sionistă și când ne uităm la oamenii care comentează și urmăresc acest blog. Ca și în cazul celor de mai sus, comentariile sunt uneori mult mai savuroase decât postările.

Ne oprim aici ca să nu suprasolicităm capacitatea de muncă a celor de la MAI. Nu am vrea să le cadă șaorma pe cămașă când citesc site-urile astea și nici nu le lăsăm prea multe link-uri, că nu încap atât de multe site-uri în dubă. În rest, multă sănătate și stare de alertă fericită

sursă foto: The Atlantic

2 thoughts on “Vreme trece, vreme vine, de fake news site-urile sunt pline. Va continua MAI vânătoarea de fake news despre Coronavirus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: