Sun. Jul 12th, 2020

Sursa foto: practicebusiness.co.uk

Pozitiv pe timp de coronavirus

După aproape două luni de carantină (care par că nu se mai termină), în care am tot citit știri despre virusul ucigaș, am găsit (în sfârșit).. altceva.. o altfel de abordare.. și anume o colecție de știri pozitive, realizată de Orlando Nicoară.

„- Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România. (News.ro)

– Cercetătorii de la Johns Hopkins University au anunțat că testele de sânge pot detecta cancerul uterin și cel ovarian. Cele două forme de cancer nu prezintă de obicei simptome și sunt depistate în stadii avansate. Studiul a fost realizat pe 10000 de femei cu vârste între 65 și 75 fără un istoric al bolii. (Yahoo News)

– Laptele mamelor infectate de noul virus conține anticorpi capabili să protejeze bebelușii, relevă datele unui studiu. Virusul nu s-ar transmite prin lapte, ceea ce le permite mamelor să-și alăpteze în continuare copiii, chiar dacă sunt infectate. (Link)

– Cercetătorii canadieni au anunțat că experimentează tratarea pacienților infectați cu noul virus cu ajutorul unei forme modificate de dializă, în care sângele este tratat în afara corpului. (CTVNews)

– Cheagurile de sânge prezente la pacienții infectați cu noul virus sunt normale, fiind prezente la majoritatea infecțiilor, începând în 1903, de când au fost documentate prima oară. (Wired)

– Spania a anunțat cel mai mic număr de decese înregistrate din cauza Covid-19 de la mijlocul lunii martie. Astăzi, pentru jumătate de țară se ridică o parte din restricții, fiind permise grupurile de până în 10 persoane și călătoriile în interiorul provinciilor. (Reuters)

– Ieri s-a înregistrat cel mai mic număr de decese în Franța de după 17 martie, când s-au impus restricțiile. Astăzi Franța își reia parțial activitatea, fiind permisă inclusiv redeschiderea școlilor. (Hotnews)

– Noua Zeelandă a anunțat 3 cazuri noi în această dimineață. Premierul Jacinda Ardern a anunțat eliminarea unor restricții începând de joi, iar de luni se redeschid școlile. (Reuters)

– O femeie italiancă de 25 de ani, răpită în Kenya, în noiembrie 2018, de o grupare islamistă, a fost eliberată. (BBC)

– Honda a anunțat că-și va relua de mâine producția auto în fabricile din Canada și Statele Unite. (Reuters)

– Aproape 300.000 de veterani americani, participanți la Al Doilea Război Mondial, trăiesc, la 75 de ani de la încheierea războiului. (PewResearch)

– La Bogota, in capitala Columbiei, se va ridica de astazi restrictia care le cerea femeilor si barbatilor sa iasa la cumparaturi in zile diferite. (Reuters)

Știri pozitive din Cronica de Carte:

– O parte din librăriile Companiei de Librării Bucureşti s-au redeschis din 4 mai (Forbes.ro)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: