Sat. Jul 11th, 2020

4 iunie – UBER EATS părăsește România. Va fi înlocuit de BOLT FOOD?

Uber a declarat că îşi închide operaţiunile Uber Eats pe opt pieţe, deoarece acestea nu i-au oferit o posibilitate clară de a deveni livratorul online de mâncare numărul 1 sau 2 – obiectivul pe care îl declarase pentru acest segment de activitate, scriu cei de la Reuters.

Am luat decizia de a renunţa la Uber Eats în Republica Cehă, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Ucraina şi Uruguay. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia şi resursele în pieţele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global”, a spus un purtător de cuvânt al grupului. Reprezentanţii companiei au menţionat că activitatea principală a companiei, de ride sharing, nu a fost afectată pe niciuna din pieţe.

Potrivit Reuters, operaţiunile Uber Eats vor înceta până pe 4 iunie pe cele opt pieţe, fiind afectate circa 50 de joburi cu normă întreagă. Într-un comunicat, reprezentanţii companiei spun că această decizie se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piaţă competitivă pentru livrarea de mâncare.

Golul pe care Uber îl va lăsa pe piața din România va fi, se pare, umplut de Bolt. Fostul Taxify se va lansa în piața serviciilor de livrare la domiciliu și în România, în condițiile în care Bolt a pus în practică astfel de servicii în alte țări.

Bolt este, pe piața serviciilor de ridesharing, rivala americanilor de la Uber. Numai că, în ultima perioadă, traficul a scăzut considerabil, așadar nici cursele nu mai sunt în număr atât de mare ca înainte. Așa că estonienii, care au preluat fostul Taxify, caută să se reinventeze. Bolt se pregătește să lanseze în România propriul serviciu de livrare la domiciliu, mai ales că Uber Eats a lăsat un gol pe acest domeniu. Americanii anunțau că se retrag din România cu acest serviciu de pe data de 4 iunie.

Bolt Food e un serviciu care există deja pe piața europeană, dar nu era prezent și-n România.

  În România, Bolt este prezentă în orașe ca Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Nu e clar, însă, dacă Bolt Food va fi lansat simultan în toate aceste orașe. Cât despre curieri, o parte dintre aceştia vor fi recrutaţi chiar din rândul şoferilor. De curând, Bolt s-a extins şi pe piaţa livărilor pentru business. Noul produs poate fi folosit de antreprenorii din numeroase domenii, de la magazine alimentare la supermarket-uri și florării, la oricine are nevoie de un serviciu de livrare rapidă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: