Sat. Dec 4th, 2021

Photo credit: Shutterstock

Solidaritate europeană: România trimite personal medical în Italia

În declarația de presă de luni, 6 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis anunța că România va trimite în Italia, în zona Milano, o echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali.

„Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față de alții și pot să vă spun că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge acolo, în zona Milano, vor pleca cel târziu mâine – o echipă formată din 11 medici și șase asistenți medicali”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Astăzi, 7 aprilie, o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează un zbor pe ruta București – Timișoara – Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români, potrivit agenției de presă Rador.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, relatează Rador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: