Sat. Dec 4th, 2021

Twitter şterge postări ale lui Rudy Giuliani şi Jair Bolsonaro pentru dezinformare

Twitter a început să-şi pună în practică măsurile mai stricte impuse în mod special pe subiectul COVID-19 cu două nume importante: avocatul lui Donald Trump şi preşedintele Braziliei.

Reţeaua socială a decis să şteargă o postare a lui Rudy Giuliani, fost primar al oraşului New York şi actualul avocat al preşedintelui Statelor Unite, care susţinea că hidroxiclorochina poate vindeca coronavirus.

Capacitatea medicamentului folosit împotriva malariei de a fi eficient şi în cazul Coronavirus este un subiect amplu dezbătut în prezent, însă nu este încă dovedită ştiinţific.

Astfel, Twitter a şters postarea lui Giuliani, care era, de fapt, o preluare de la Charlie Kirk, un activist conservator.

Reţeaua socială a mai şters două postări ale preşedintele Brazilian Jair Bolsonaro, în care se minimalizau riscul infectării cu COVID-19 şi importanţa carantinei în cazul celor infectaţi.

Pe lângă Twitter, Bolsonaro şi-a văzut acelaşi postări şterse de pe Facebook şi Instagram, pentru acelaşi motiv, dezinformare.

Twitter, care a fost criticată că este prea blândă în ceea priveşte informaţiile false postate de politicieni, a anunţat recent că va aplica măsuri mult mai stricte punctual în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus.
sursă foto și articol: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: