Sat. Dec 4th, 2021

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă în Mexic. Peste 100 de ziariști au fost asasinaţi în această ţară în ultimii 20 de ani

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă luni în statul Veracruz din estul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, informează marţi AFP, preluată de Agerpres.
Acestea au anunţat iniţial că jurnalista Maria Elena Ferral a fost grav rănită într-o tentativă de asasinat şi spitalizată. „În pofida tuturor eforturilor depuse de echipa medicală pentru a-i salva viaţa, am aflat cu mare regret că în urmă cu câteva minute jurnalista Maria Elena Ferral a decedat”, a notat pe Twitter guvernatorul statului, Cuitlahuac Garcia. Anunţul atacului a fost făcut de forţele de securitate locale. „Condamnăm acest atac laş împotriva jurnalistei Maria Elena Ferral, corespondentă a Diario de Xalapa, la Papantla”, a subliniat un responsabil într-un comunicat. Jurnalista, reporteriţă pentru acest cotidian, tocmai se pregătea să urce în maşina sa în centrul Papantla atunci când doi indivizi pe motocicletă au deschis focul asupra ei şi apoi au fugit, potrivit unei surse din poliţie. Potrivit Diario de Xalapa, agresorii „au tras de opt ori asupra ei şi trei gloanţe au nimerit-o în torace”. Maria Elena Ferral a denunţat de nenumărate ori ameninţările cu moartea şi atacuri din partea unor personalităţi politice locale în regiune. Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti. Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în această ţară din anul 2000 şi până în prezent. 
sursa articol: Libertatea

sursa foto: Digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: