Sat. Dec 4th, 2021

Radu Tudor: Aceasta este una dintre cele mai ample operațiuni fakenews generate de Rusia

În emisiunea sa din 25 martie, analistul Radu Tudor ne-a explicat una din cele mai importante operațiuni de manipulare începute de Rusia în on-line-ul românesc.

Una din cele mai ample operațiuni #fakenews generate de #Rusia prin conturi false, trolli si boți (cazuri verificate de mine, carora le-am dat block si report) este cea în care se minte grețos că “#Europa nu ajută Italia” sau “#America a abandonat #talia”.

Și că de aceea au trimis rușii medici militari și camioane, Cuba și Venezuela medici. În bătălia uriașă pe care o ducem de cel puțin 7 ani împotriva războiului hibrid rusesc, am să vin mereu cu argumente: azi, trupele americane în #Europa aducând ajutoare medicale direct în #Lombardia.

Exemplele sunt cu duimul și le voi prezenta pe toate. Nu, Europa nu a abandonat Italia, dimpotrivă.”

Tema abandonării Italiei de către UE este una puternic rostogolită în această perioadă și un număr important de utilizatori ai Facebook au intrat în contact cu diverse postări în care Germania, Franța sau alte state europene erau acuzate de lipsă de implicare în Italia. Pe lângă caracterul evident rău intenționat al unor astfel de postări, mai aducem în discuție un argument simplu: spre exemplu, faptul că România cumpără kituri de testare COVID din Coreea de Sud NU ÎNSEAMNĂ că statul asiatic a abandonat vreun partener de-al său. Ceea ce trebuie să înțelegem este că avem de-a face cu o PANDEMIE, care afectează toate țările, nu doar cele din Europa sau Asia. Așa că orice ajutor, de oriunde ar veni și de pe orice continent, poate fi binevenit. Rămâne valabilă dorința oricărui cetățean ca cei ce conduc statul să aibă inteligența și capacitatea de a face diferența între un sprijin real și un cadou otrăvit. Aici, doar timpul ne va spune unde se încadrează Italia sau România.

sursă foto: Antena 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: