Thu. Dec 2nd, 2021

Facebook se plânge de o scădere a veniturilor din cauza Coronavirus

Facebook a anunțat un vârf de creștere a gradului de utilizare a aplicației, din cauza pandemiei de coronavirus. Conform anunțului din data de 23 martie, principalele componente care au generat trafic crescut sunt cele de mesagerie privată și apeluri video – componente care nu sunt monetizate. Ca și consecință, Facebook se plânge de faptul că este nevoit să mențină la un nivel normal capacitatea de comunicare, fără a obține vreun beneficiu de pe urma traficului crescut.

Comunicarea celor de la Facebook, semnată de inginerii șefi Alex Schultz și Jay Parikh, ne transmite că volumul total de trafic prin Facebook, Instagram și WhatsApp în țările cele mai afectate de coronavirus – ca Italia, a crescut cu peste 50 de procentre. Apelurile video prin Messenger și WhatsApp în aceleași zone s-a dublat.

”Creșterea traficului cauzată de Covid 19 este fără precedent în industrie și înregistrăm noi recorduri aproape în fiecare zi. Menținerea stabilității rețelei în aceste vârfuri de trafic este cu atât mai provocatoare cu cât avem foarte mulți angajați care muncesc de acasă.”

Schultz și Parikh au ținut să adauge că o creștere a traficului în această perioadă nu se traduce într-o creștere a veniturilor companiei. Serviciile de mesagerie nu sunt monetizate precum Facebook News Feed sau Instagram feed, și în același timp bugetele de marketing digital din această perioadă suferă tăieri la nivelul tuturor companiilor, din cauza COVID-19. Concluzia celor doi ingineri este că ”Facebook este afectată negativ ca și multe alte afaceri”.

Într-un interviu acordat recent celor de la New York Times, CEO  Facebook Mark Zuckerberg anunța că încearcă să mențină compania deasupra linie de plutire. Zuckerberg a adăugat că o bună parte din problemele companiei este generată din cauza faptului că este nevoit să țină acasă cea mai mare parte din cei 45.000 de angajați. ”Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a încheiat CEO Facebook.

Sursă articol: The Verge

Sursă foto:pandasecurity.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: