Tue. Jan 19th, 2021

Sursa: B1.ro

Sorina Matei hărțuită de un tivilic

Pe contul său de Facebook, Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut opiniei publice drept „Ceaușescu”, a postat un live în care a apostrofat-o pe jurnalista Sorina Matei.

Protestatarul deja faimos pentru ieșirile sale agresive, i-a reproșat acesteia, printre altele, că minte la televizor în beneficiul politicienilor corupţi.  

Marian Ceaușescu: „Nu vă supăraţi, sunteţi procuror? Acuzaţi pe toată lumea, aveţi grad cumva prin serviciu? Acuzaţi pe toată lumea, apăraţi infractorii. (…) Sunteţi Soneria Matei. Faceţi parte cumva din PSD? Iubiţi PSD-ul? Iubiţi politicienii corupţi? Sunteţi plătită de către corupţi? (…) Nu mai mâncaţi rahat la televizor, vorbiţi ca un jurnalist, nu mai fiţi mincinoasă”.

În replică, realizatoarea TV i-a reproșat protestatarului că „hărţuieşte oamenii”.

„De ce hărţuiţi? De ce hărţuiţi oamenii? Eu sunt jurnalist, îmi pare rău. Dumneavoastră hărţuiţi oamenii. O să chem poliţia”, i-a răspuns Sorina Matei.

Curios este faptul că nicio publicație nu a solidarizat cu Sorina Matei. Puținele articole referitoare la acest caz au relatat speța ca o simplă întâmplare, ca și cum s-ar delimita de jurnalistă, ca și cum Sorina Matei nu ar face parte din aceeași tagmă profesională ca și ei. Mai există solidaritate între jurnaliști? Sau jurnalist în ziua de azi înseamnă doar să nu ieși din rând, să scrii la comandă și să întorci spatele unor colegi sau colege luate la țintă de toți nebunii.

Cum sunt protejați jurnaliștii și, în special, femeile în România, ținând cont că acest individ agresiv a așteptat-o să termine emisiunea, la ieșirea din sediul postului B1 TV, fără ca cineva să intervină în acea seară pentru a o proteja? Este trist că presa din România s-ar fi activat doar în nefericitul caz în care trogloditul protestatar ar fi și pus în practică ce a amenințat. De ce să acuzi un jurnalist, care și-a dedicat activitatea jurnalistică investigând cazuri ample de corupție, că este corupt? Cine este interesat ca oamenii de presă să fie hărțuiți?

Iată câteva întrebări la care, fiecare dintre noi, ar trebui să reflectăm în cazul în care avem conștiință și ne iubim meseria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: