Tue. Sep 14th, 2021

Sursa: Balkaninsight.com

Senatorul american Marco Rubio cere anchetarea unei tranzacții pe piața media, care include și Pro Tv

Senatorul republican Marco Rubio a cerut într-o scrisoare trimisă Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, și Procurorului General, William Barr, investigarea implicațiilor pentru securitatea națională a Statelor Unite a preconizatei vânzări de către concernul american AT&T a companiei Central European Media Group Enterprises (CME), care deține Pro TV, către compania cehă PPF, deținută de afaceristul Petr Kellner.

AT&T este un conglomerat multinațional de telecomunicații din SUA și cel mai mare acționar la CME. Proprietarul grupului PPF este magnatul ceh Peter Kellner, pe care senatorul din Florida l-a acuzat că este un „reprezentant al Chinei” și ar fi sprijinit „influenţele maligne” ale Chinei în străinătate.

În 2018, Petr Kellner urma să cumpere cea mai mare companie de media din Bulgaria, Nova Broadcasting, care deține unele dintre cele mai populare canale TV comerciale din țară, însă comisia bulgară de concurență a blocat afacerea.

Dacă PPF cumpără CME, acesta va prelua controlul canalelor TV populare din mai multe țări din Europa Centrală, precum Cehia, România, Bulgaria, Slovacia și Slovenia.

Sursa articolului: https://balkaninsight.com/2020/02/28/senator-sees-chinas-hand-in-central-europe-tv-sale/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: