Fri. Dec 2nd, 2022

Sursa: Rfi.ro

SRJ MediaSind: Conducerea TVR a cheltuit abuziv aproximativ 1,3 milioane de euro pentru contracte de asistenţă juridică!

Într-un comunicat pulicat la 24 februarie 2020, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită instituțiilor abilitate ale statului să cerceteze o serie de ilegalități și abuzuri efectuate de conducerea SRTV, motivând că a cheltuit abuziv 6,17 milioane lei (aproximativ 1,3 milioane de euro) pentru contracte de asistenţă juridică încheiate cu diverse case de avocatură în perioada 2012-2019 şi 7,44 milioane lei pentru salarizarea personalului propriu de specialitate juridică.

 „În urma Hotărârii nr. 41 definitive a Curţii de Apel Bucureşti din data de 13 ianuarie 2020, conducerea Societăţii Române de Televiziune a fost obligată să pună la dispoziţia Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind şi a filialei MediaSind TVR lista cu casele de avocatură cu care a încheiat contracte de asistenţă juridică în perioada 2012 – 2019. Administrația Gradea a fost obligată să ofere organizaţiei noastre şi accesul la documentele prin care, în mod ilegal, un fost salariat al SRTV disponibilizat a fost reangajat, fără concurs, în baza unei Tranzacţii declarată ilegală de către Tribunalul Municipiului Bucureşti, pentru a fi apoi numit şef al departamentului juridic”, se menţionează în comunicatul SRJ MediaSind.

Reprezentanţii SRJ MediaSind solicită Parlamentului demiterea în regim de urgenţă a Consiliului de Administraţie al SRTV.

Continuarea articolului poate fi vizualizat aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: