Thu. Dec 1st, 2022

Sursa: Infowars.com

Facebook interzice reclamele înșelătoare legate de noul coronavirus

Facebook a anunțat miercuri, 26 februarie, că va interzice reclamele care promit să vindece ori să prevină epidemia provocată de noul coronavirus, precum și pe cele care creează panică în rândul populației pe tema COVID-19.  Într-o declarație dată pentru Business Insider, compania a adăugat că va aplica politici similare pentru platforma sa Marketplace, în care utilizatorii Facebook pot cumpăra și vinde articole.

Facebook a precizat că lucrează pentru a sprijini eforturile Organizației Mondiale a Sănătății, inclusiv luând măsuri pentru a opri reclamele pentru produsele care se referă la coronavirus și care induc un sentiment de stare de urgență, cum ar fi o ofertă limitată sau garantarea unor leacuri și metode de prevenire. Pentru exemplificare, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nu vor fi permise mesaje precum „măștile de față sunt garantate 100% pentru a preveni răspândirea virusului”.

Declarația vine la mai puțin de o lună după ce compania a anunțat că va efectua verificări stricte ale conținuturilor postate pe platformele sale, Facebook și Instagram, în special cele care conțin dezinformări și teorii conspiraționiste legate de noul coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: