Sat. Dec 3rd, 2022

Sursă foto: Drew Angerer/Getty Images

Zuckerberg refuzat la Bruxelles

Mark Zuckerberg a venit la Bruxelles căutând să-și facă prieteni, dar, după o serie de întâlniri la nivel înalt avute pe 17 februarie a.c., a primit din partea oficialilor europeni un raspuns rece: nu, mulțumim!

Potrivit Politico, fondatorul Facebook a fost apostrofat pentru implicarea companiei sale într-o serie de scandaluri recente, cerându-i-se să depună mai mult efort pentru a opri valurile de dezinformare care au început să fie din ce în ce mai frecvente pe Facebook și să-și asume mai mult responsabilitatea pentru rolul pe care gigantul rețelelor sociale îl joacă în viața de zi cu zi a oamenilor.

Răceala cu care a fost primit Zuckerberg de oficialii europeni are loc pe fondul presiunilor de reglementare crescânde exercitate în Statele Unite, Europa și alte state. Drept răspuns, Zuckerberg a promis să cheltuie miliarde de dolari pentru a preveni răspândirea de fake news sau încălcarea confidențialității, promisiuni primite cu scepticism de factorii de decizie din toată lumea.

În opinia lui Zuckerberg, Facebook nu ar trebui tratat ca o firmă de telecomunicaţii care vehiculează conţinut, fără să-și asume responsabilitatea asupra materialelor publicate, și nici ca un editor tradițional, care controlează conţinutul publicat pe platformă.

Toate aceste discuţii vin în contextul în care există un interes crescând pe ambele maluri ale Atlanticului, ca reţelele sociale să fie trase la răspundere pentru conţinutul publicat în online de utilizatorii lor, inclusiv pentru discursul urii, conţinut cu tentă teroristă şi alte materiale dăunătoare.

Continuarea articolului poate fi vizualizat aici: Politico.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: